Smaskigt Fakta ger Suv:en ett ansikte

Nu tycker vi på Smaskigt Fakta att det börjar likna mobbning här. Bara för att man är bilägare så betyder det inte att man är en ond människa. Bara för att man skyndar på apokalypsen av ren bekvämlighet så betyder det inte att man inte har legitima skäl till det. Det finns en speciell grupp bilägare som vi på SF vurmar lite extra för, en grupp som de senaste åren fått utstå extra mycket kritik från mossiga miljöpartister och trädkramare. Vi tänker på SUV-ägarna. Vi vill ge dem en röst, och därför har vi gått ut på stan och pratat med fem av dessa. Vi ställde frågor om deras SUV-ägande och deras tankar om miljön och det här är vad vi fick till svar:

Eva-Mia Jonsson, 66:

”När jag var tio år somnade jag i en grotta. Förra veckan vaknade jag upp och köpte den här raringen. Miljöhot? Vad är det? Näe det måste jag ha missat. Vad sa du att det hette sa du, klimatförändringar? växthuseffekt? Nej, det ringer inga klockor, tamejsjuttsingen det låter ju som något skojigt. Nu får du ursäkta, jag måste kila. Jag ska köra runt och tuta på hundägare.”

Jörgen Lindström, 42:

”Alltså man har ju en liten kuk och en jävla stor familj va. Ja två sockerstinna barn som härjar i baksätet och frugans röv är fet som en älg. Klart man behöver space. Om jag tänker på miljöhotet? Du, den där Reinfeldt är ett större hot mot miljön med sina äggmökar än jag med min bil.”

Greger Kaszievskij, 27:

”För ett år sen blev jag överkörd av tunnelbanan, sen på sjukhuset misstog dom mig för ett lakan så jag hamnade i torktumlaren och tog väl lite stryk där också. Efter det har jag knarkat som fan och jag var väl inte särskilt skarp från början heller. Jag tyckte SUV-en var fräck så jag köpte den för försäkringspengarna. Miljön? Det rimmar på skön. Är den skön, miljön eller?”

Siko, 35

”Jag kör SUV som ett konstprojekt. Vad jag menar med det? Jomen det är konst. En parafras på nåt tror jag. Eller nåt, inte vet jag, det är väl inte jag som ska tolka konsten eller? Ja jag tänker som fan på miljön, var med på earth hour och sånt men du vet konsten går före allt annat så därför måste jag fortsätta köra runt i den här. Det är ju inte som att jag vill köra den där halva kilometern till ICA. Men som jag sa, det är konst.”

Lena Sturebrandt, 53:

”Jag köpte en SUV för att det är bekvämt. Precis som duntäcken, take away-mat och min poncho som är vävd av judehår. Miljöhot? Det är det dummaste jag hört. Min man har sagt att det  där är en myt.”

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s